Mi mindent kell tudnia egy nagyon jó teleszkópos rakodógépnek?

Agro Napló
A Weidemann külön mérnökcsapatot nevezett ki a fenti kérdés lehető legkimerítőbb megválaszolására. A több évet felölelő feladat különleges kihívása abban rejlett, hogy egy rendkívül népszerű termékkategória sokszorosan bevált megoldásainál kellett újabbat és többet nyújtani.

A Weidemann mérnökei a legjobb szakértőktől, a felhasználóktól kértek és kaptak felbecsülhetetlenül értékes segítséget. Több száz megkérdezett gépkezelő véleményét kiértékelve és rendszerezve állt össze az a kép, amit az egyes szempontok köré csoportosítva sikerült részleteiben úgy megfogalmazni, hogy az a fejlesztésbe, majd a gyártásba is átültethető legyen.

Milyen alapvető elvárásokat fogalmaztak meg a gépek üzemeltetői?

Kényelem – Biztonság – Teljesítmény – Egyszerű karbantartás – Gazdaságos üzemeltetés – Megbízhatóság

Ezen kiemelt témakörök jelentették a Weidemann T7035 és T7042 fejlesztésének a vezérfonalait. Sok-sok már létező technikai megoldás lett újragondolva és átdolgozva. Számos új megoldás született, néhány egyedi ötlet pedig szabadalmak formájában öltött testet.

Kényelem és Biztonság

A gépkezelő „második otthona“ a vezetőfülke. Ha otthonosan érzi magát, tökéletesen lát mindent, ha egyszerű a gép kezelése, akkor adottak a feltételek a biztonságos és termelékeny munkavégzéshez.

Az új gépcsalád tágas fülkéjébe beszállva, az integrált, eltolt lépcsőfokokkal rendelkező fellépő az első kellemes meglepetés. Helyet foglalva, komfortos munkahely és egyedülálló körpanoráma fogadja a vezetőt. Ez a szokásos 6 fülketartó oszlop helyett a szabadalmaztatott 4 oszlopos megoldás érdeme, amely ívelt, tartóoszlopok nélküli hátsó ablakaival jelentősen csökkenti a gép körüli holttereket. Komoly feladatot jelentett a motorháztető és a gémszerkezet minden eddiginél alacsonyabb kivitelezése, ezzel is jelentősen javítva a kilátást és megkönnyítve a gép mozgatását szűk helyeken. Az egyszerűen értelmezhető kezelőszervek, az ergonómikus munkakörnyezet, az üléssel együtt mozgó jobb oldali kezelőkonzol mind a kényelmet és a biztonságot szolgálják. Ezenfelül a rakodógép széles és hosszú nyomtávmérete, rendkívüli fordulékonysága, illetve a „Vertical Lift System“ („Függőleges Anyagmozgatási Rendszer“), valamint a hidraulikus vezérlésű munkaeszközcsere is a biztonságos és kényelmes munkavégzést segítik.

Teljesítmény, Egyszerű karbantartás, Gazdaságos üzemeltetés és Megbízhatóság

Három motorváltozat (102, 122, 136 LE) kétféle hidraulika teljesítménnyel (140, 190 l/min) és három hajtási opcióval (20, 30, 40 km/h) kombinálható. Az emelési magasság 7,3 m, a hasznos teher pedig 3.500 illetve 4.200 kg. A fékrendszer a lehető leghatékonyabb, minimális karbantartást igénylő, olajban futó lamellás rendszer. A legerősebb hajtási változat gyors sebességfokozatban is képes maximális nyomatékot leadni, ami vontatásnál kiemelkedő vonóerőt jelent.

Az egyszerű karbantartás a tágas motortér alatt jól hozzáférhetően elhelyezett főegységeknek, valamint a könnyen tisztítható hűtőknek köszönhető.

Az egyszerű szervizelhetőség, a robusztus felépítés, a gép hasát védő borítás, a direkt hűtési rendszer, a megfordítható hűtőlégáram, a csökkentett energiaigényű fogyasztók, a megfelelő használat esetén a gép teljes élettartamát kiszolgáló DPF részecskeszűrő a megbízhatóság és a gazdaságos üzemeltetés fontos részelemei.

A Weidemann örömmel kínálja önöknek az új rakodógépeit, amelyek hamarosan személyesen is megtekinthetők és kipróbálhatók a magyarországi Weidemann partnereknél.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az AGROmashEXPO 2022 díjazottjai

Az AGROmashEXPO 2022 díjazottjai

Az idei évi termékversenyre jelentkezők a Hazai és Nemzetközi díjra nevezhettek, Digitalizáció, Gépesítés, Input/Szolgáltatás kategóriákban. A szakmai...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!