HORSCH Pronto 6 AS - Egy vetõgép kétszeres használata

Agro Napló
Az univerzális vetéstechnikát képviselõ Horsch Pronto AS gabonavetõ gép, kifinomult elve és felépítése révén nagy pontosságával és hektárteljesítményével a legjobb feltételeket teremthetjük meg az optimális hozam eléréséhez.

Hatékony előmûvelő eszközei révén a vetőágyat a változatos talajadottságok mellett is optimálisan készítik elő. A kétsoros, könnyen vontatható ásóborona vagy tárcsás borona, mint mûvelőszköz már jól bevált a nehéz talajokon is. A szármaradványoktól függetlenül univerzálisan alkalmazható (egyenget, lazít, kever, aprít) akár szántás után, vagy lazítást követően, közvetlenül tarlóban alkalmazva.
Kiváló munkaminőséget végez akár 12 km/h feletti sebességnél is, miközben a vetősíkban kellően tömörített finoman morzsolt talajréteget teremt.
A szerszámkeret mélységbeállítása hidraulikus úton történik. A beállítást gyorsan és precízen, az egyedi elvárásoknak megfelelően végezhetjük el.
A gumikerekes tömörítők minden csoroszlya előtt sáv alakban tömörítik a talajt, így kiküszöbölik a talaj egyenetlenségeit, összenyomják, összetörik a nagyobb rögöket, hogy minden vetőcsoroszlyához optimális feltételeket teremtsenek.
A Pronto 6 AS vetőgép egy része a nagyméretû, 3 300 literes vetőmag tartály (SW vetőkocsi), amiben másféle anyagokat is tárolhatunk, mint például granulált mûtrágyát, vagy granulált rovarölő szert. Az SW vetőkocsit (mint mûtrágyatartályt) összekapcsolva egy szemenkénti vetőgéppel (pl. kukorica vagy napraforgó) nagymértékben növelhetjük a vetési teljesítményt. A hagyományos kukoricavető gépek legnagyobb hátránya, hogy sokkal kisebb a mûtrágyatartályuk, így ezeket gyakrabban kell feltölteni. A Horsch vetőkocsit nagy befogadóképessége révén napjában csupán egyszer vagy kétszer szükséges feltölteni. A vetőkocsi kombinált használata más vetőgéppel azt eredményezi, hogy az év folyamán hosszabb ideig (és így hatékonyabban) használhatjuk ki, mint más hasonló vetőgépeket, így nagyobb hatékonyságot érhetünk el vele.
A vetéssel egy időben történő mûtrágya-kijuttatás (gyökér alatti mûtrágyázás) bizonyítottan pozitív hatással van a fiatal növény fejlődésére, ami által a növekedés és a hozam is nagyobb lesz.

A Horsch univerzális munkagépek a hatékony és pontos talajmûvelés alapjai.
 A Raiffeisen Agrárház Kft., mint a gépek importőre kompetens
hálózatával várja az érdeklődőket és viszonteladókat.

Információ és szaktanácsadás: Szász Zoltán
Telefon: 06-30/9020-471
E-mail: z.szasz@horsch .com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Talajművelés – No-till vetés

Talajművelés – No-till vetés

A korábban elvetett őszi kalászosok már szépen sorolnak. Azonban újra hallani már különböző régiókból, hogy jöhetne csapadék, hogy biztonságosan kikel...

Válság van, vagy csak ránk erőltetik

Válság van, vagy csak ránk erőltetik

Állandóan azt halljuk, hogy válság van. Nincs gáz (de van, csak „nem akarjuk” átvenni), drága, így nincs vagy igen kevés a műtrágya, kevés az üzemanya...

Kompromisszummentes direktvetés

Kompromisszummentes direktvetés

A tavaszi magágykészítéseket a márciusi „tél” megviccelte. A természet később ébredt, így a földek kevésbé melegedtek fel, és az őszi kalászosok is mi...

Aprómag vetése Horschsal

Aprómag vetése Horschsal

Az őszi vetések sok helyen igen nehézkesen haladtak, a várva várt csapadék későn érkezett, de akkor bőséggel. Ezért tapasztaljuk most tavasszal azt is...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!