Gép-Mix - 2016. február

Agro Napló

Az év magyar mezőgépe 2016.

Idén már negyedik alkalommal került odaítélésre “Az év magyar mezőgépe” innovációs díj, amelyet a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság szaklapot is kiadó MMG Kft. alapított a hazai mezőgépgyártás fejlesztési eredményeinek elismerésére, népszerűsítésére.

A 2016. évi díjat a dr. Jóri J. István műegyetemi tanár által vezetett 8 szakemberből álló bírálóbizottság ítélte oda a 2016. január 27-30. között megrendezett AGROmashEXPO és AgrárgépShow nemzetközi mezőgazdasági- és mezőgép szakkiállításon bemutatott hazai újdonságok közül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsány községben működő Framest Kft. Kreator fantázianevű, síkvázas magágykészítő gépcsaládjának.


KREATOR 7000

A 7 és 8 méter munkaszélességű kombinátor a különböző művelőelemek munkájának köszönhetően nedvesebb talajállapot esetén is képes megfelelő vetőágyat készíteni. A konstrukció lelkét a mellső kapasort követő, 5 sorban elhelyezett, előre ívelő, emelő hatású rugós kapák képezik, és a vetőágy elvárt minőségét a hátsó simítólap-sor, valamint a rugós függesztésű pálcás hengerboronák biztosítják. A 7 m-es változat vonóerő igénye 132-176 kW (180-240 LE), míg a 8 méteresé 162- 220 kW (220-300 LE).  

A Framest cég új magágykészítő gépeit az AXIÁL Kft. forgalmazza.

Kramer: Új perspektívák a biztonság és a kényelem terén

És ez teszi a Kramer teleszkópos rakodókat különösen hatékonnyá.

Az ideális műszaki kivitelezésre való tervezői eltököltség szüli a jó gépet. És az öröm, amit a kezelők éreznek e gépek használatakor jelenti az eredményt. A Kramer kompakt teleszkópos rakodók erősek és gyorsak.

Megépítésük emberközpontú szemlélettel, hatékonyés bármilyen körülmény közti biztonságos használhatóságra történt.

A tökéletes kör-kiláthatóság és a kezelőszervek optimális, ergonomikus elrendezése támogatja mindezt.

Függetlenül attól, hogy mi a tevékenysége, vagy mit szándékozik majd csinálni, a Kramer teleszkópos rakodók tökéletesen fel vannak készítve a nehéz alkalmazásokra. Egyrészt ez az erős konstrukciónak és az osztatlan alváznak, másrészt az erőteljes hidraulikának és a tökéletesen méretezett gémnek köszönhető. Ezek az összes nehéz farmi munkavégzést könnyebbé teszik a valaha megtapasztaltnál.

Még nyitott terepben is hibátlanul mutatják meg erejüket e gépek a legújabb Kramer összkerékhajtási technológia és a nagy hasmagasság eredményeképpen.

Méreteikkel a Kramer teleszkópos rakodók széleskörű alkalmazási lehetőségeket nyitnak meg a mezőgazdaság szinte minden területén. Ezek a hatékony rakodó gépek a dinamikus összkerékhajtásukkal, nagy emelőképességükkel, a verhetetlen manőverező képességükkel és az alacsony üzemi súlyukkal tűnnek ki.

Kompakt, mozgékony és erőteljes.

A szinte művészi konstrukció eredményeképpen totális teljesítőképesség és olyan alapkivitelű tulajdonságok, melyek előnyösebb helyzetbe hozzák Önt a mindennapi munkavégzése során.

Farmi munkavégzésre optimalizált: Egy Kramer kitűnő kiláthatóságot és magas fokú biztonságot nyújt.

Egy tökéletes helyzetbe pozícionált fülke, széles, lenyíló ablakok, rugózó komfort ülés alapozza meg a hatékony munkavégzést. És az X karok helyett a csak egy joystick szolgál a műveletek még könnyebb vezérlésére. Amikor ez számít...

A behatárolt területeken is teljes teljesítménnyel dolgozhat.

FHPplus és FHS szárzúzók nagyobb munkaszélességgel is elérhetőek

 Kiváló teljesítmény és rendkívül variációjú teljesítményben elérhető.

Kverneland bevezette az új FHP plusz 250 szárzúzót. Ettől az évtől kezdve, az FHP is kapható lesz 2.50m munkaszélességben. Az új FHP plusz 250 egyesíti a kiváló teljesítményt, rendkívül sokrétű és munkabírása is nagyobb. Kombinálva az első és a hátsó felszerelésű szárzúzókat, a teljes munkaterület lefedettsége elérheti az 5,0 M-t! A Kverneland FHP plusz 250 megfelel  a szárzúzók iránt állított követelményeknek és azoknak a felhasználóknak készült, akik a gépeiktől nagyobb munkabírás és kiváló teljesítményt várnak el.


Szintén megújult az FHS szárzúzó is, Kverneland bevezetett egy újabb modellt, 2.50m munkaszélességgel. Ily módon a munkateljesítmény nőtt, sokkal hatékonyabbá vált és alkalmas zöld területek és mezőgazdasági területek karbantartására is, valamint növények metszésre, úgymint: szőlők és gyümölcsösök. A kiváló teljesítményű, az FHS modell ideális választás a kis / közepes gazdaságok fenntartáséhoz.

Forrás: Kverneland

GÉPEK NYOMÁBAN: Agrifac Condor

A magas kultúrák miatt a piacnak, így a magyar gazdáknak is szüksége volt egy olyan permetezőre, ami helyettesíteni tudja a légi permetezést. Az Agrifac Condor önjáró permetező közel 2 m-es hasmagasságával kiválóan tudja teljesíteni ezeket az igényeket.

A robosztus keretet ultrahangos szintező rendszer egészíti ki, ami biztosítja a konstans távolságot a talajtól vagy a növénykultúra magasságától számolva, megkönnyítve ezzel a gép kezelőjének munkáját. A négy légrugóval kiegészített StabiloPlus „lengőkaros” alváz úgy lett megtervezve, hogy a járószerkezet független legyen a hord résztől, így kivédve a keretre érkező káros mozgásokat. A nyomtávállítás belülről, az érintő felületről vezérelhető és akár centiméteres pontossággal módosítható. A gép hasmagasságát szintén a fülkéből változtathatjuk, könnyen és egyszerűen.

A legutolsó Agritechnica kiállítás alkalmával bemutatták azt a mobiltelefonos applikációt, amelynek segítségével a fúvókák szórásképéről egy egyszerű mozdulattal meggyőződhetünk. Az EcoTronicPlus alkalmazás segítségével a telefonról vezérelhetjük a szivattyút és a keret szakaszait (akár fúvókánként is lezárhatjuk) így az ellenőrzés során nem kell a fülkébe felmászni, majd újra le a kerethez.


„A légi permetezés folyamatának szigorodásával egyre jobban kezd kiszorulni a helikopter és a repülő a növényvédelemből. A helyüket a legmegfelelőbb géppel kell helyettesíteni, erre egy önjáró permetező a megfelelő megoldás. Az Agrifac az állítható hasmagasságának és nyomtávnak köszönhetően biztonságosan közlekedik a közúton és kiváló munkatársnak bizonyul a permetezésben. Kompakt, gyors és egyszerűen kezelhető.” – Szabó Gábor, Agrifac termékmenedzser

Forrás: Axiál

 

Olvasta már?

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!