Belvárdgyulán jubilált az AXIÁL Kft. a közelmúltban

Agro Napló
A belvárdgyulai szövetkezet az első két CLAAS kombájnját – amelyek hegyi kombájnok voltak – még 1982-ben vásárolta. A cég azóta is márkahű, hiszen 36 év alatt ezen a területen nem váltott márkát, mivel a szövetkezet jogutódja is csak és kizárólag CLAAS kombájnokkal dolgozik.

Wilhelm József, a Belvárdgyulai Zrt. vezérigazgatója a nagy értékű munkaeszköz átadásán arról beszélt, hogy a mezőgazdasági tevékenységhez mindenekelőtt bizalom szükséges, mivel bízni kell nemcsak a kedvező időjárásban, hanem a kiszámítható gazdasági környezetben és az együttműködő partnerekben is. Kiemelte: ez a bizalom megvan 2000 óta – ettől az időponttól forgalmazza az AXIÁL Kft. a CLAAS gépeket – az általa vezetett vállalkozás és az AXIÁL között. Ennek alapja, hogy az Axiál által forgalmazott CLAAS kombájnok nemcsak megbízhatók, hanem műszakilag folyamatosan fejlesztik azokat, és egyre jobb műszaki paramétereikkel egyre hatékonyabb, termelékenyebb munkát lehet velük végezni. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a kiszámítható gazdasági környezet is igen fontos a cég számára, mivel hosszú távra csak így lehet tervezni. Példaként említette a földbérleti szerződéseket, amelyek jelentős mértékben befolyásolják a gazdálkodás költségeit, ezért ezen a területen valamiféle stabilitásra lenne szükség.

Trunk Mihály, az AXIÁL CLAAS gépüzletág igazgatója arról beszélt, hogy a CLAAS piaca Magyarországon csaknem fél évszázada, 1971-től kezdett kiépülni. A CLAAS gépek és eszközök értékesítését 2000-től vette át az Axiál Kft. Kiemelte: a CLAAS kombájnok folyamatos fejlesztését jelzi, hogy az átlagos vágóasztal-szélesség 18 év alatt 5,7 méterről 7,1 méterre növekedett. Jelezte: ehhez azonban az is szükséges volt, hogy a mezőgazdasági üzemekben a talajmegmunkálás minősége is jelentős mértékben pozitív irányba változzon. Kiemelte: a nagyobb üzemeknél egyre inkább megfigyelhető a tudatosság, azaz előre terveznek például a kombájnbeszerzések terén is. Emellett a vásárlók elvárják, hogy az általuk beszerzett gépekhez, eszközökhöz meglegyen a szükséges háttértámogatás a kereskedők oldaláról. Ennek az elvárásnak az Axiál minden esetben maximálisan igyekszik eleget tenni.

Trunk Mihály (balra) ünnepélyesen átadja a kulcsot

Jörg Sudhoff, a CLAAS közép-európai értékesítésért felelős régióigazgatója Belvárdgyulán elmondta: az AXIÁL és a CLAAS között 2000 óta a közös munka eredményeként jó együttműködés alakult ki. A piac most felfelé ívelő ágban van, amely további befektetésekhez ad alapot a mezőgazdaságban. Ezekből a pozitív folyamatokból nemcsak a kereskedők, hanem a termelők is profitálnak. Mindezeket figyelembe véve a CLAAS folyamatosan bővíti termékkínálatát, alapvetően az automatizálás irányába fejlesztik a különböző gépeket, berendezéseket, így a kombájnokat is. Kiemelte: az értékesítési folyamatban egyre fontosabb lesz az after-sales, azaz az értékesítés utáni szolgáltatások biztosítása.

Trunk Mihály arról is beszélt, hogy a 2500 kombájn 41 százalékos piaci részesedést jelent. Ez piacvezető pozíciót jelent Magyarországon az AXIÁL számára. Kiemelte: bár kezdetben Magyarország a MEGA-k hazája volt, mostanra már a LEXION kombájnok túlsúlya a meghatározó piacunkon. Ez nem véletlen, hiszen az olyan professzionális mezőgazdasággal foglalkozó cégeknek, mint például a Belvárdgyulai Zrt. is, már ilyen csúcstechnikára van szüksége, a betakarítás során a lehető legnagyobb teljesítményt, hatékonyságot kell elérni.

-an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!