December 2-án lejár a határidő: ezt most még elintézhetik a gazdák
A kérelmeket legkésőbb az előírt határidőig kell benyújtani, a Kincstár pedig 2025 március végéig dönt a kifizetésekről.
A kérelmeket legkésőbb az előírt határidőig kell benyújtani, a Kincstár pedig 2025 március végéig dönt a kifizetésekről.
Az országban a jelenlegi átlagár 18 százalékkal alacsonyabb, mint az előző 5 év átlaga.
Minden kánikulai nappal 200 ezer tonnányi kukoricáról kell lemondania az országnak és egyelőre nem látszik az enyhülés.
Megjelentek a referenciaárak és átlaghozam-adatok a 2023. évi kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához.
A szakértők sem értik, miért, de Lengyelországban kevésbé volt hatással a terményárakra az ukrán gabona.
Nincs mese, erre fel kell készülni.
A tavalyinál több, jó minőségű búzát gyűjtöttek be eddig Tolnában.
Ismét hozza az elvárt szintet a német meggytermés.
Sokkal több lesz belőle, mint elsőre hitték volna.
Csökkent a német körtetermés idén...de miért?
Óriási csapásokat mért a szélsőséges időjárás a mezőgazdaságra.
Az idei kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet ez év november 30-áig azok a károsultak nyújth...
Itt vannak a részletek.
A betakarítás felénél már látni, hogy lesöprik a versenytársakat.
Miután egy hónapot késtek a vetéssel, learatni sem lehetett a tengerit
Jó évet zártunk, de a következő szezon kissé nehezen indult.
Átlaghozamban a világszintű összevetésben is az elsők közé tartozunk.
Az idei kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet november 30-ig azok a károsultak nyújthatják b...
Jó termésre számítanak a gazdák Zalában.
A szakemberek szerint simán menne az önellátás.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.