Ezzel van tele rengeteg élelmiszer a boltokban: sokan nem tudják, mit esznek
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
Éder Tamás szerint az a meglepetés, hogy ilyen központi terhek mellett az élelmiszerek és a nem alkoholos italok árszintje csak 2023-ban érte el az EU-s átlagot.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Az adventi és a húsvéti élelmiszer-adomány gyűjtési akció után a szeptemberi iskolakezdés alkalmával szervez újabb jótékonysági akciót az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft.
Általános a fogyasztás visszafogása, az élelmiszer csak egy példa arra, hogy ha csak lehet, nem költenek a vásárlók.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Három év alatt másfélszeresére nőhet a szektor a kontinensnyi országban.
Kánikula idején még a szokásosnál is fontosabb odafigyelni az élelmiszerbiztonságra.
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 160 grammos kiszerelésű terméket ne fogyasszák el!
Az élelmiszerek ára tavaly májushoz képest 1,0 százalékkal nőtt Magyarországon, de a cukoré például 29,6 százalékkal.
Magyarország is részt vesz a májusban induló európai élelmiszer-biztonsági kampányban.
Nézegess képeket a Portfolio Csoport új agráreseményéről, a kecskeméti AgroFood 2024 konferenciáról.
Az MNKSZ főtitkára szerint a kiskereskedők már abban bíznak, hogy visszatért a magyarok vásárlási kedve.
Ritka nyugalmi időszak tapasztalható az élelmiszerárak tekintetében az EU-ban, de Magyarországon még lehetnek meglepő fordulatok.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A Nébih figyelmezteti a biomassza-kereskedőket, biomassza-feldolgozókat és az üzemanyag-forgalmazókat.
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
A tölgyerdők nagy természeti tőkét jelentenek: szerepük van a faanyagellátásban, a biodiverzitás megőrzésében és a rekreáció biztosításában.