Fontos változás élesedik az élelmiszeriparban április 23-tól
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Március végétől az árrésstopról is kötelező lesz tájékoztató táblákat kitenni a boltokban itthon.
Megindult a jogalkotás a hulladékokról szóló 2008/98/EK irányelv módosításáról, íme, a részletek.
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
A magyar fogyasztók több mint kétharmada csak az árakat nézi élelmiszer-vásárlás során.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
Egyre több magyar választja a sajátmárkás élelmiszereket a gyártói márkákkal szemben.
Komoly változások jöhetnek a jövőben a füstaromákat tartalmazó élelmiszerek esetében.
Magyarország is részt vesz a májusban induló európai élelmiszer-biztonsági kampányban.
Gyakorlatilag kivédhetetlen szállított fagy pusztított a magyar gyümölcsösökben a hét elején.
Rendkívüli intézkedésekre készül az Európai Bizottság a Lengyelországban tomboló madárinfluenza megfékezése érdekében.
Sürgős lépésekre lenne szükség a magyar konzervipar egyik nagy múltú szegmensének megmentése érdekében.
A következő csapadékos időben különösen fontos lesz a vízvisszatartás a földeken.
Megjelent az Európai Bizottság rendelete a fényezőanyagok felhasználásának módosításáról.