Őrület, ami a magyar boltokban zajlik: már ennyibe kerül egy kiló virsli
Bár drasztikus alapanyag áremelkedés nem volt az idei évben, a bolti árak folyamatosan emelkednek itthon.
Bár drasztikus alapanyag áremelkedés nem volt az idei évben, a bolti árak folyamatosan emelkednek itthon.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Kávézacc visszagyűjtési rendszer kidolgozására írt ki egyetemi pályázatot a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
ifj. Bárány László szerint nem kell aggódni amiatt, hogy közvetlenül rovarból készült ételeket fogunk enni Magyarországon.
A kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő, amelyek gyógynövények életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák.
A takarmány-adalékanyagoknak komoly szerepük van a fenntartható állattenyésztésben.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
Egy friss kutatás szerint rendkívül sok, itthon is kapható élelmiszer tartalmazhat rovardarabokat.
Megoszlanak a vélemények a rovarfehérjékkel kapcsolatban, de vajon mi az igazság?
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
A „virsli” tartalmát Magyarországon az Élelmiszerkönyv szabályozza, aminek a tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek.
Az Agrárminisztérium bemutatta a Magyar élelmiszerkönyv honlapját, amely komoly segítséget nyújthat bárkinek.
Átalakulhat az élelmiszerek összetétele.
Mostantól sertészsírral helyettesítik az olajat egyes konzervekben.
Te gondoltad volna?
Technikai problémák adódtak.
A természetes összetevők egyre népszerűbbek a kozmetikában is.
Az EU jóváhagyta a házi tücsök élelmiszerként való felhasználását.
Görögország legészakibb részén több napig tartó tüntetéssorozatba kezdtek a termelők.
A zúzmara és az ónos eső kettőse veszélyt jelenthet a fák ágaira és a vezetékekre.
Óriási kihívás a termelők számára a folyamatosan változó és egyre irreálisabb társadalmi igények kielégítése.
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki magáénak akarja a rendkívül értékes anyagot.
A nehézségek miatt csak közepes termés lett pontyból 2024-ben, a süllő viszont szépen fejlődött.