Kiderült az igazság az itthon kapható májkrémekről: te gondoltad volna?
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
A tojás sokszor nem az íze miatt kell az ételekbe, hanem más tulajdonságai miatt: például mert remek kötőanyag.
Egyre népszerűbb Magyarországon a csicseriborsó, ahogy a belőle készült szendvicskrém, a humusz is.
A magyarok étrendjükben nem fektetnek kellő hangsúlyt a növényi élelmiszerek fogyasztására.
Mára a vegán életmód körül többmilliárdos iparág alakult ki az agráriumban, de mit tudnak ezek a termékek?
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a tartós élelmiszerek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálatát, és ennek alapján hat javaslatot fogalmaz...
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?
Borsó, bab és társaik.
Quinoa, kamut és társaik
Gyorsítják a növénynemesítést.
Magyar nyelvű infógrafika és összefoglaló is elérhető már a FAO központi oldalán.
Nagyon nem mindegy, mikor áll neki az ember a fűnyírásnak és a zajosabb kerti munkáknak.
További segítséget kapnak a ragadós száj- és körömfájás vírussal sújtott állattartók.
Egyre nagyobb figyelem övezi a mezőgazdaság részéről a talajszkennerek fejlődését.
Megjelent a KAP ST „Agrár-erdészeti rendszerek telepítése, ápolása és fenntartása” című pályázati felhívás
Szinte észrevétlenül veszítjük el az énekesmadarat, amely a nádasok egy parányi lakója.