Így készült egykor az igazi hurka - ma már különlegességnek számít
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
Az ASP hazai megjelenése óta eltelt több mint hat évben sikerült megvédeni itthon a sertéságazatot a járványtól.
A vágóhidak és a húsfeldolgozók még mindig nem tudták teljesen beépíteni a megnövekedett önköltségeket a húsok és a húskészítmények átadási áraiba.
Hiába csökken a sertésállomány Magyarországon, a vágások száma évről-évre nő.
Íme, a Brexit nem várt hatása.
Egyre népszerűbb a bértartás Magyarországon.
Az állat helyett saját magát verte fejbe baltával a "böllér".
Az új európai vámok 2025. április 15-én lépnek hatályba, és elsősorban az amerikai acél-, alumínium- és mezőgazdasági termékeket, köztük a szójaexportot érintik.
A meleg március miatt Ukrajnában már előrébb jártak a gyümölcsfák, így az április eleji hidegbetörés a korai csonthéjasoknál komoly károkat okozott.
Sokan tévesen azt hiszik, hogy a méhészek által is alkalmazott szirupoztatás módszerét otthon is alkalmazhatják.
Jelentősen emelkedik a termesztett gomba mennyisége az Európai Unióban az elmúlt időszakban.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.