Durva jelentés látott napvilágot: riasztó, mennyi toxin van a takarmányokban
2024-ben jelentősen megnőtt a mikotoxinok jelenléte az állati takarmányokban az előző évhez képest.
2024-ben jelentősen megnőtt a mikotoxinok jelenléte az állati takarmányokban az előző évhez képest.
A meddőség és a penészgomba-toxinok közötti kapcsolatot vizsgálják a Semmelweis és a MATE kutatói.
Erősíteni kell az együttműködést a magyar mezőgazdaság szereplői között, különben sokan végleg felhagyhatnak a tevékenységükkel.
Szermaradványok a zöldségekben és a gyümölcsökben: mennyire kell tartani ettől itthon?
A Nébih ingyenes jártassági tesztet szervezett decemberben a magán laboratóriumok számára, hogy ellenőrizhessék, mennyire pontosak az aflatoxin mérésé...
Kedvezőtlen tapasztalatokkal gyarapodott a Nébih a laboratóriumok aflatoxin körvizsgálatán.
A betakarításkor lezúduló sok eső miatt különösen fontos vizsgálni a kukoricát a gabonatárolókban.
Megtudtuk, milyen az idei búzatermés minősége.
Kiváló minőséget hoz az idei év a napraforgó-termelésben
Ha valaki otthon süt sokat, érdemes bevizsgáltatnia a megvett gabonát.
Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Eközben a vásárlók tovább...
A fajtaválasztás, a talajművelés és a növényvédelem egyaránt lényeges lehet.
Rengeteg cég forgalmazza a piacon az általa hiper-szuper terméknek kikiáltott gombatoxin ellenes készítményét. Sok forgalmazó egymás fölé licitál abba...
Rengeteg cég forgalmazza a piacon az általa hiper-szuper terméknek kikiáltott gombatoxin ellenes készítményét. Sok forgalmazó egymás fölé licitál abba...
Természetesen, lesz. A kérdés, hogy hol és milyen szintű. Az eddigi tapasztalatok a kísérleti parcellákon és termőtáblákon nem mutatnak olyan mértékű...
A szakértők szerint nitrogénterhelés okozhatta a Velencei-tónál tapasztalt halpusztulást.
Bár a 75 éves hőmérsékleti rekord nem dőlt meg, azért nyári nappal zárult a húsvéti időszak.
A következő napokban a meleg idő és a záporok is kedvezhetnek a vegetáció gyors fejlődésének.
Egyre több japán étterem és élelmiszerbolt fordul az amerikai és külföldi termesztésű rizsek felé.
Az utóbbi években a nyár folyamán sokszor olyan erős a napsugárzás, hogy a korábban teljes benapozottságot igénylő növényfajok levelei is megperzselődhetnek.