A kormányzat bevezeti a „Kiváló Minőségű Élelmiszer” (KMÉ) elnevezésű védjegyrendszert - jelentette be június elején az Agrárminisztérium (AM) élelmi...
A Bóly Rt. jogelõdei Bárban, 1946. május 28-án határozták el, hogy baromfitenyésztéssel kívánnak foglalkozni. Bár Község Földigénylõ Bizottsága minta...
A Saaten-Union repcenemesítõi, az NPZ és a Raps GbR, az 1970-es évek közepétõl kezdték el felépíteni egy olyan nemesítési rendszert, amely napjainkra...
Az õszi káposztarepce vetésterülete az eddigi legmagasabb szintre emelkedett, meghaladta a 233 ezer ha-t és az elmúlt évhez képest 68%-os növekedést p...
A zab vetésterülete az elmúlt években 55-63 ezer hektár között alakult Magyarországon. Szakemberek körében változatlanul az egyik legértékesebb takarm...
A premixgyártás színvonala ma Magyarországon megfelel a nyugat-európai követelményeknek. Csak olyan premix kerülhet a termelõhöz amelyik minõségében,...
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.
A szecsuáni bors hazánkban még nem terjedt el, pedig stabilan téltűrő, és egyik változata az enyhébb telejen még a lombját is megtartja.
A kisajátított ingatlanok csak átmenetileg válnak állami tulajdonú ingatlanokká, később árverésre, azaz új magántulajdonba kerülnek.
Bár a nappali enyhébb hőmérsékletek és az eső csökkenthetik a hótakarót, sok helyen maradhat fehér karácsony.
Magyarország kiaknázatlan lehetőségeket kínál Európa biomassza-alapú ágazatai és a zöld növekedés számára