10 éves a Terepszemle bemutatófarm, a Kwizda technológiák „élő show-ja” (x)
Eltérő évjáratok tapasztalatait összegyűjtve több száz parcella technológiáját jegyzik évről évre a Kwizda szakemberei
Eltérő évjáratok tapasztalatait összegyűjtve több száz parcella technológiáját jegyzik évről évre a Kwizda szakemberei
A UPL Hungary Kft. az Isterra Közép-Európa Kft.-vel közösen Bölcskén tartotta hagyományos kalászos bemutatóját
Legyen szó kertről vagy nagy pázsitról, a Kubota® a professzionális fűnyírók széles skáláját nyújtja
A mély és intenzív talajművelés csökkentése az észszerűség határain belül nagyon fontos lenne!
Öt éve számoltunk be a Pélpusztai Mezőgazdasági Kft. sikeres fűtermesztéséről. Ekkor kezdődött a Vital-Feed Kft.-vel való szorosabb együttműködés.
A tejelő szarvasmarhatartás költségeinek jelentős részét a takarmányozás adja, ezért nagyon nem mindegy milyen minőségű és árú tömegtakarmányokat tárolunk be és etetünk
Gazdálkodási naplóról és térinformatikai tudásra alapozott döntéstámogatásról is beszélgettünk Nagy Edina agrár szaktanácsadó és növényorvos szakemberrel.
A talaj, a növény és a takarmány összefüggéseiről mutatott sokat a Hód-Mezőgazda Tanösvény
A magyar gazdák ugrásra készen várják a pályázatokat
Ismét elindítja lágy szárú tüzelőanyag-felvásárló kampányát a Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó Pannon-Biomassza Kft.
Lassan vége az aratásnak, a hozamok és a minőség is elmarad a reményektől, és nagy a területi szórás is.
A VinArt-Koch Borászat kapta a legeredményesebb borászat díját a 43. Országos Borversenyen.
Elkerülhetetlen, és számos előnnyel jár a hazai a mezőgazdaságban robotizáció és a digitalizáció.
A szakemberek szerint mindenképpen jó irány a Közös Agrárpolitika egyszerűsítése, de sok még a kérdőjel.
Nagy lehetőségek vannak a magyar élelmiszeripar előtt, csak tudjunk élni is velük.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.