Ezen sokan meglepődtek: váratlan dolog derült ki az agrárvállalkozásokról
A legfrissebb felmérés szerint az agrárvállalatoknál a legsikeresebbek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektek.
A legfrissebb felmérés szerint az agrárvállalatoknál a legsikeresebbek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektek.
A legfrissebb felmérés szerint a magyaroknak a joghurtok kiválasztásnál is fontos szempont a környezetvédelem.
Egyre több magyar választja a sajátmárkás élelmiszereket a gyártói márkákkal szemben.
Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg a Központi Statisztikai Hivatal.
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbbek a növényi alapú termékek a magyarok körében.
Hamarosan nagy összeírást kezd a mezőgazdaság helyzetéről a Központi Statisztikai Hivatal.
Egy év alatt jelentősen megnőtt a kertészeti eszközök ára, és a drágulásnak még nincs vége.
A magyar fogyasztók elárulták, szerintük melyik élelmiszerláncnál találhatóak a legjobb árú termékek.
A kis- és középvállalkozások hetven százaléka nem fordít kellő figyelmet a kiberbiztonságra.
A kutatók a fekete törpeharcsa balatoni elterjedésének feltérképezését szolgáló kérdőív kitöltésére kérik a horgászokat.
Ugyan még nem tudjuk, mennyi törpeharcsa él a Balatonban, az már most biztos, hogy túl sok.
Minden harmadik szervezet két éven belül fellendülésre számít a magyar gazdaságban.
Kezdődik a mezőgazdasági összeírás.
Fagyasztott zöldségek vásárlásáról és fogyasztásáról gyűjt információkat a Nébih
17. alkalommal választották meg az Év gombáját.
Erőteljes digitális átállásba kezdtek az agrárcégek 2021-ben.
Nagy sikerrel zárult a felelős állattartást elősegítő pályázat.
Országos kutatás indult a gombafogyasztási szokások felmérésére.
Újra felmérik a magyarok élelmiszerfogyasztási szokásait.
Durván megváltoztak a fogyasztási szokások.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A Nébih figyelmezteti a biomassza-kereskedőket, biomassza-feldolgozókat és az üzemanyag-forgalmazókat.
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
A tölgyerdők nagy természeti tőkét jelentenek: szerepük van a faanyagellátásban, a biodiverzitás megőrzésében és a rekreáció biztosításában.