Pusztul a szőlő a híres magyar borvidéken: hiába küzdenek a termelők
A soproni borvidéken megjelent az aranyszínű sárgaság, ami súlyos károkat okozhat a szőlőültetvényekben.
A soproni borvidéken megjelent az aranyszínű sárgaság, ami súlyos károkat okozhat a szőlőültetvényekben.
A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás keretében fokozni kell a kutatás-fejlesztési tevékenységet és azok támogatását a borágazatban.
Kevesebb mennyiséggel, de jó minőséggel kalkulálhatnak idén a bortermelők hazánkban.
A világ csemegeszőlő-termelése a 2023/24-es gazdasági évre várhatóan több, mint 150 000 tonnával 28,1 millió tonnára emelkedik.
Számtalan olyan inváziós faj, kártevő került be feltehetőleg fertőzött rakománnyal Magyarországra, amely azóta komoly pusztítást végez itthon.
2024-ben egy új pályázati lehetőség fog megnyílni a magyar szőlőtermelők és borászok számára.
Könnyített feltételekkel részesülhetnek állami fajtaelismerésben a Kárpát-medencei szőlő tájfajták.
Bár idén a hűvös tavasz és a csapadékos idő miatt később indult a természet, de a terméshozamot és a minőséget mindez nem befolyásolta.
Az új intézkedéscsomag a magyar szőlőtermesztők és borászatok munkáját fogja segíteni.
Új csemegeszőlő exportrekord előtt állnak a déli félteke országai.
Szőlőfeldolgozó épül Ordacsehiben.
A szőlőmetszés gépesítésén dolgozik az Innovitech Kft.
Több törvény segíti és egyszerűsíti a gazdák munkáját.
Egyéves átmeneti időszak segíti az új bortörvényre való felkészülést.
Ilyen a szüret a járvány idején.
Ötvenhat ország 18 094 borából kerültek az ötven kiválasztott közé.
A hagyományt feladva növelik a champagne-i szőlőtőkék közötti távolságot.
Mától igényelhető a zöldszüreti támogatás.
Az alacsony árak miatt akarnak tiltakozni februárban
Farkas Sándor: a határon túli magyarság 70 százaléka vidéken él, és 25-45 százalékuk foglalkozik mezőgazdasággal.
A hazai szükségleteket bőven fedezi a 16 ezer tonna élőhal, de az exportpiacokra kevesebb jut.
Kedden átlagosan 8,5 Celsius-fokkal volt melegebb a sokéves átlagnál Magyarországon.
Agrártárgyú törvények módosulnak 2025. január 1-től - elfogadta az Országgyűlés az erről szóló törvényjavaslatot.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.