Milliárdos károk a földeken: már a gazdák is tehetetlenek
A talaj a fenntarthatóságunk közös nevezője egyszerre fontos a gazdálkodók, a tudomány és a közigazgatás számára.
A talaj a fenntarthatóságunk közös nevezője egyszerre fontos a gazdálkodók, a tudomány és a közigazgatás számára.
A regeneratív mezőgazdaság a gazdaság teljes ökoszisztémájának helyreállítására és javítására törekszik.
A talajban rejtőzködő és ott munkálkodó élő szervezetek milliói által válik talajunk termékennyé, válik képessé a víz és a tápanyagok tárolására.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A Kukorica Kör Egyesület is részese volt „A TALAJ ÉLETE - amit egy szelvény el tud mondani magáról” kampánynapnak.
Mára egyértelművé vált az, hogy a talajjal foglalkozni kell az eredményesség érdekében.
A talajegészséggel kapcsolatos innovációs tevékenységet és a gazdálkodók közötti tudásmegosztást szolgálja a Soil-X-Change program.
A talajok romlásának csökkentésében fontos szerepe lehet a zöldtrágyanövényeknek.
A volt köztársasági elnök szerint a jelenlegi művelési technológiákkal elveszíti a talaj a képességeit.
Itt vannak a talajkímélő gazdálkodás támogatási lehetőségei az új KAP keretei között.
Félelmetes mértékű az óriási traktorok és kombájnok talajkárosítása.
Ijesztő, ami a hazai termőtalajokkal történik.
Hogyan csökkenthetjük hosszútávon inputanyag szükségleteinket?
Itt a válasz a kihívásokra.
Fontos szerepet játszanak az aminosavak a talajélet javításában.
A talajkímélő művelés csökkenti a talajveszteséget, növeli a biodiverzitást.
Egyre több figyelmet érdemelnek a talajok.
Pofonegyszerű trükkök, amik tényleg működnek!
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.