2023. június 30. 09:13
Hároméves kutatási projektben értékeltünk egy korábban laborállatokon tesztelt, tudományosan megalapozott diagnosztikai eljárást (simaizom elektromiog...
2021. április 11. 23:07
Az omega-3 (n-3) zsírsavak több tekintetben is pozitív hatással vannak a gazdasági haszonállatok teljesítményére és természetesen a humán fogyasztók e...
2019. szeptember 6. 09:33
Az előző lapszámban az omega-3 zsírsavak tenyészkocák és malacaik teljesítménymutatóira gyakorolt hatásait mutattuk be. Ebben a számban szeretnénk bet...
2019. augusztus 4. 00:46
Az emlős állatok szervezete kb. 30–40 billió sejtből áll. A sejtek felépítésében nagyon fontos szerepe van a zsírszerű anyagoknak (lipideknek), melyek...
2019. május 8. 17:14
A rost bélegészségügyben és az állatok termelésében játszott szerepe újra az érdeklődés középpontjába került azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Álla...
2018. november 8. 11:37
A tejelő szarvasmarhatelepek teljesítményét nagymértékben befolyásolják az ellést követő energiahiányos időszak anyagforgalmi zavarai, mint például a...
2018. május 8. 15:12
Napjainkban a zsírsavak az érdeklődés középpontjába kerültek, ami összefüggésben áll a szervezetben betöltött szerepükkel. Különösen igaz ez a többszö...
2017. szeptember 10. 00:00
A többszörösen telítetlen zsírsavakkal (PUFAs – poly-unsaturated-fatty-acids) már régóta foglalkozik a tudományos kutatás és a gyakorlati takarmányozá...
2014. október 16. 13:37
KÜLÖNBÖZŐ NAPI ADAGBAN ALKALMAZOTT NSP ENZIM (RUMINO-ZYME) HATÁSA TEJHASZNÚ TEHENEK BENDÕFERMENTÁCIÓJÁTA, ENERGIA-ÉS FEHÉRJEFORGALMÁRA,
2014. augusztus 26. 10:01
A házinyúl húsa étrendi szempontból ideálisnak tekinthető. A többi gazdasági állatfajjal összehasonlítva (1. táblázat) fehérjében gazdag, zsírban szeg...
2014. június 26. 11:21
A növényi eredetû olajok és zsírok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Szerepük elsõdlegesen energiaszolgáltatás, de fontosak a zsírban ol...
2014. június 6. 11:01
A vitaminok az anyagcserefolyamatokban nélkülözhetetlen szerepet játszó szerves vegyületek. Közös jellemzõjük, hogy mivel a szervezet általában nem ké...
2014. április 28. 12:25
Az állattenyésztés dinamikusan fejlõdött az utóbbi fél évszázadban, aminek eredményeképpen az iparilag fejlett országokban, így például az Európai Uni...
2014. április 28. 11:33
A humán táplálkozásban, különösen az elmúlt idõszakban, a táplálkozástudományban bekövetkezett koncepcióváltás eredményeként, az úgynevezett funkcioná...