MENÜ

Újgenerációs élelmiszeripari füstaromát fejleszt az M Profood Zrt. Pécsen

Agro Napló 2021.10.25.

A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztéssel az élelmiszeripari adalékanyagok előállításával foglalkozó M Profood Zrt. – közölte a társaság.

 

A cég tájékoztatójában azt írták, hogy a 2023 őszéig – a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap 153 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztéssel – egy antibakteriális tulajdonságokkal bíró, egészségesebb, költséghatékonyabb és intenzívebb aromát kívánnak megalkotni.

A fővárosi székhelyű, pécsi telephelyekkel rendelkező, 95 embert foglalkoztató, magyar tulajdonban lévő vállalkozás önállóan értékesíthető késztermékét elsősorban húsipari cégek számára kínálja majd.

A hús- és tejipari vállalatok számára fűszerkeverékek, adalékanyagok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, pácok előállítását végző cég kommünikéje szerint – tartalmazza az MTI összefoglalója - az új aroma létrehozása során a hagyományos füstöléshez képest egészségesebb, folyékony füstből intenzívebb ízt biztosító, por alapú füstöt állítanak elő költséghatékonyabb gyártással.

Az 1991-től működő vállalkozás közölte: az M Profood Zrt. Magyarországon piacvezető az élelmiszeripari adalékok és fűszerkeverékek területén, a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok hatására pedig azt a célt tűzte ki, hogy piaci pozícióját megőrizze, stabil likviditását idegentőke-növekedés nélkül biztosítsa.

Ennek érdekében, írták, a meglévő technológiát, illetve az ezt kiszolgáló termelési feltételeket folyamatosan fejlesztették, 2022-től pedig teljesen új technológiák és saját kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenység keretében fejlesztett termékek bevezetését tervezik.

A 40-45 százalékban exportra termelő M Profood Zrt. a vállalat tájékoztatása szerint 2020-ban 6,74 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 516 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 6,18 milliárd forintos bevétel mellett 621 milliós nyereségre tett szert – tartalmazza az ismertetés.