MENÜ

Ketreces, mélyalmos és szabadtartás: honnan jön a tojás?

Hírek > Állattenyésztés

Ugyan már Magyarországon is egyre keresettebbek a nem ketreces tartásból származó tojások, a többség még ma is az olcsóbb típust emeli le a polcról – írja tojáspiaci körképében az mno.hu szerdán.

Tiltakozás a dél-amerikai baromfihús beengedése ellen

Hírek > Gazdaság

Kockázatos lehet az uniós brazil baromfihús-import, mivel a dél-amerikai országban szalmonellás fertőzéseket titkoltak el – közölte a Baromfi Termék Tanács. Az EU a tervezett szabadkereskedelmi megállapodás esetén teheti lehetővé a termékek behozatalát.

Másfél milliárdos támogatással épül sertésfeldolgozó üzem Sárrétudvarin

Hírek > Állattenyésztés

A Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 1,5 milliárd forint támogatást nyert a Kurucz Cégcsoport, melynek köszönhetően egy új és komplex sertés vágó-, és feldolgozó üzem kiépítésére nyílik lehetőségük Sárrétudvarin – közölte az MTI. A beruházás alapkőletételére 2018. március 21-én ünnepélyes keretek között került sor, melyen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára mondta el kösz...

Az Amazone az iF Design Award 2018 négy díját nyerte el

Partnereink hírei > X

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el. Díjat nyert a Cataya 3000 Super kombinált vetőgép, a UF 2002 függesztett szántóföldi permetezőgép, a Catros XL 3003 kompakt tárcsa, és a vonatható ZG-TS 10001 műtrágyaszóró. Minden gép a „Termék” ág „Mezőgazdasági gépek” kategóriájában kapott kitüntetést.

A CLAAS bővíti kínálatát a COATEX bálafóliával

Partnereink hírei > X

A ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz kifejlesztett új hálós- és fóliás csomagolási rendszer bevezetése óta a CLAAS az ehhez szükséges COATEX fóliát is kínálja.

Rekordnövekedést ért el a Horsch

Partnereink hírei > X

A Horsch 2017-ben 356 millió euróval a vállalat történelmének legmagasabb forgalmát érte el, amely a 2016-os 300 millió eurós forgalomhoz képest 19%-os növekedést jelent, így az egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekvő mezőgazdaságigép-gyártó lett.