MENÜ

Januártól nehezebb lesz az áfacsalás az EU-ban

Hírek > Gazdaság

A januártól életbe lépő uniós áfacsomag sok vállalkozás számára jelent majd technikai könnyítést vagy mérsékelhetik a felmerülő kockázatokat - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST. Igaz, áfát csalni is nehezebb lesz.

Egymilliárdból álltak munkába a robotok az istállóban Kocson

Hírek > Állattenyésztés

Egymilliárd forintos önerős beruházással épült automatizált tehénistállót adtak át Kocson. Az Aranykocsi Zrt. Közép-Európa egyik, Magyarország legmodernebb tehenészetét építették meg.

Blokkláncos élelmiszerbiztonsági képzést terveznek Debrecenben

Hírek > Gazdaság

Blokklánc technológiás élelmiszeripari nyomonkövetési rendszert fejlesztenek a Debreceni Egyetem közreműködésével, most pedig a fejlesztésben résztvevő vállalkozásokkal aláírt tudományos-üzleti együttműködési megállapodás révén új képzési központot indítanak a technológia elsajátítására.

Újabb ősz, fokozódó kihívások a repce növényvédelmében

Partnereink hírei > X

2018 tavaszán a gombafertőzések és a rovarkártevők egyaránt nagy feladatok elé állították a növényvédősöket és a gazdákat. Az előrejelzések alapján a repcevetést követően hamarosan újabb és újabb kártevő-gradáció elé nézünk. Egyszerűen szólva „bogaras őszre” számíthatunk.

A Vredestein új méreteket bocsát forgalomba VF Traxion Optimall sorozatához

Partnereink hírei > X

Az Apollo Vredestein bejelentette, hogy további hét mérettel bővíti forradalmi VF Traxion Optimall gumiabroncs-kínálatát, összesen tízre növelve ezáltal a specifikációk számát.

Három termékkörben is elismerték a CO-OP Hungary Zrt. teljesítményét

Partnereink hírei > X

Érték és Minőség Nagydíjjal jutalmazták a Coop sajátmárkás termékeit három termékkörben is; így elismerték a Coop száraztésztát, a szalámi mixet továbbá az egészségügyi és higiéniai papírárukat – közölte a CO-OP Hungary Zrt. az elismerések átadását követően a sajtóval.