MENÜ

Betiltják a kettős minőségű élelmiszerek forgalmazását Csehországban

Hírek > Gazdaság

A cseh kormány hétfői ülésén jóváhagyta az élelmiszertörvény módosítását, miszerint ezentúl tilos lesz az azonos csomagolású, de eltérő minőségű élelmiszerek árusítása Csehországban – közölte a cseh kormányhivatal hétfőn a Twitteren.

Tovább bővült a lízingpiac az NHP fixnek köszönhetően

Hírek > Gazdaság

Tovább nőtt a lízingpiac: az első negyedévben a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai közel 163 milliárd forintot helyeztek ki, ami 10,3 százalékkal haladja meg a 2018. első negyedévit – derül ki a szövetség közleményéből. Az agrárgépek finanszírozása 39 százalékkal ugrott meg.

Közel 200 ezer aláírás gyűlt össze az uniós agrártámogatások csökkentése ellen

Hírek > Gazdaság

Lezárult az aláírásgyűjtés az uniós agrártámogatások tervezett csökkentése ellen, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) kezdeményezett tiltakozásul a brüsszeli tervek ellen. A petíciót a kormány és az Agrárminisztérium kezdettől fogva támogatta, és a magyar gazdák mellé állt.

Új típusú takarmány-kiegészítőt fejleszt az Adexgo Kft.

Partnereink hírei > X

Az Adexgo Kft. és a Szent István Egyetem „Új típusú takarmány-kiegészítő fejlesztése az állatok termelési mutatóinak javítására" címmel közös nemzetközi projektben vesz részt.

Június elején Karintia Szakmai Nap!

Partnereink hírei > X

Szakmai Napra invitálja az érdeklődőket a Karintia Kft. partnereivel karöltve Rábahídvégre 2019. június 4-én.

Megfázott a kukorica

Partnereink hírei > X

Megjött a várva várt eső. Nagyon örülünk neki, hiszen megoldotta a kukorica és a napraforgó kelési nehézségeit is. Néhány könnyebb probléma viszont felmerült az esők elhaladtával.