Eddig rosszul hittük? Több magyar is igent mondana a rovarevésre
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
A szingapúri élelmiszer-biztonsági hivatal emberi fogyasztásra alkalmassá nyilvánított 16 rovarfajt.
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
A kongói árvák pálmazsizsik lárvákat ettek az alultápláltság legyőzése érdekében.
Üllőn hamarosan indul az Agroloop Hungary Kft. fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzeme.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
Sokan ódzkodnak tőle, de a tudósok szerint kimondottan egészséges is lehet ez a fajta étrend.
Európában a közeljövőben nem lesz olyan mértékű a fehérjehiány, hogy az embereknek rovarokat kelljen fogyasztaniuk.
Igazi alternatív fehérjebomba a lucerna, amit akár a szójánál is jobban megérheti termeszteni a magyar gazdáknak.
Mi legyen vacsorára: borsó steak, vagy bab burger?
A cél az, hogy az emberek valós képet kaphassanak az új élelmiszerforrásokról.
Meglódultak az ágazatban a technológiai befektetések.
Van egy nemzet, amelyik nálunk is jobban tud keménykedni.
Cél: valóban GMO-mentes állati termékek. Kérdés: az idevezető út.
Az új védjegy nem jár költségnövekedéssel a termelő számára.
Különleges zsákmányról számoltak be a délegyházi horgásztóból, a halat korábban még soha nem fogták ki.
Újabb intézkedéseket jelentett be Nagy István a madárinfluenza-járványok felszámolása érdekében.
Május elsején több strand is megnyitja kapuit, így akár strandolást is tervezhetünk.
A magyar méhészeti ágazat súlyos kihívásokkal néz szembe, veszélyben van a hazai termelők megélhetése.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.