Veszélyes kártevő pusztít a Balatonnál: végzetes károkat okoz
Rettenetes kártevő fenyegeti a Balaton környéki szőlőket, de még nem késő védekezni ellene!
Rettenetes kártevő fenyegeti a Balaton környéki szőlőket, de még nem késő védekezni ellene!
A Nébih a betegség terjedésének megakadályozására készenléti tervet dolgozott ki.
Résen kell lenni: veszélyes betegségeket hozhatnak Magyarországra a különleges állatok.
A szőlő termőterületének csökkenése az elmúlt évtizedek alatt szinte folyamatosan megfigyelhető volt Magyarországon.
Fel kell készülni arra, hogy a klímaváltozás erősödése miatt több idegenhonos, invazív állatfaj jelenik majd meg hazánkban.
Augusztus 1. és 15. között lehet benyújtani a kifizetési kérelmet a szőlőkabóca elleni védekezés támogatására.
Szükséghelyzeti engedélyt kapott a Pyregard.
„A szőlőperonoszpóra 141 éve jelent meg Magyarországon és ma már az ellene való védekezés nélkül elképzelhetetlen a szőlő növényvédelme. … A szőlőpero...
Márciusban igényelhető a támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez.
Most még nem késő megfékezni.
Ha nem vigyázunk, mindent elpusztít.
A növényvédelem most a legkisebb probléma.
A kérelmet március 31-ig lehet benyújtani.
El kell kezdeniük a védekezést a termesztőknek.
Márciustól igényelhető
A korábbi évektől eltérően idén előbb kezdődött az amerikai szőlőkabóca lárvakelése. A Nébih felhívja a szőlőtermesztők figyelmét, hogy már most el ke...
Nem árt odafigyelni a betegségekre és a kártevőkre sem.
Néhány fontos agrártámogatásokkal kapcsolatos hírre hívjuk fel a figyelmet.
Lépni kell az amerikai szőlőkabóca ellen a szőlőkben.
Hogyan védekezzünk a veszélyes károsítók ellen?
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.