Igazi csodaszer van a magyar konyhákban: sokan nem tudják, de aranyat ér
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
A nyár slágergyümölcse, a görögdinnye nemcsak finom, de rendkívül egészséges is.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
Még mindig elérhető áron lehet hozzájutni a magyar piacokon a húsvéti slágerzöldségekhez.
A zeller iránti kereslet folyamatos és stabil, így a gazdálkodóknak is kiváló perspektívát jelent a termesztése.
Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult, az oldalon fogyasztók és szakemberek is bejelentést tehetnek.
Az importnyomás az év második felében sem csökkent, ami a felvásárlási árakat is jelentősen csökkentette.
A retek nem csak egészséges, hanem finom is, ráadásul a különböző fajtákat nem csak nyersen, hanem főzve is elkészíthetjük.
Az elképesztően megemelkedett élelmiszerárak miatt is fontos, hogy amit tudunk igyekezzünk otthon megtermelni.
Itt az ősz és sokan nem is tudják, hogy már egy kirándulás alatt is összegyűjthetnek több tízezer forint "zsebpénzt" az erdőben mászkálva.
Sokan nem tudják, hogy mi a különbség az eper és a szamóca között, pedig egyszerű a megoldás.
Van egy hely Magyarországon, ahol példátlan módon, organikusan termesztenek csipkebogyót.
Fillérekért kapható frissen ez az őszi-téli zöldség, mégsem népszerű a magyarok körében.
Elképesztően népszerű a magyarok körében a csipkebogyó, a lekvárt is sokan keresik, de az olaj is kedvelt.
Íme öt tuti tipp, ami miatt minél több szilvát kellene fogyasztania a magyaroknak!
Több ezer forintot is elkérhetnek a magyar dió kilójáért a boltokban és a piacokon.
Kevesebb, mint 200 forintért is hozzájuthatunk!
Magyarországon valahogy nincs nagy kultusza.
Idén karácsonykor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha diós vagy mákos bejglit sütne valaki otthon.
A támogatás iránti kérelmek benyújtására 2025. január 27-től 2025. március 13-ig tartó időszakban lesz lehetőség.
Az idei évben a hipermarketek és diszkontláncok között intenzív árverseny alakult ki, ami árcsökkentéseket eredményezett a tavalyi évhez képest.
Megjelent az Agro Napló kukoricával foglalkozó különkiadványa.
Veszélyben az ünnep központi dísze? A klímaváltozás és a károsítók is nehezítik a karácsonyfa-termesztők dolgát.