Zsigó Róbert: Van és lesz elég élelmiszer az országban
Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium (AM) folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerlánc szereplőivel – mondta a szaktárca é...
Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium (AM) folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerlánc szereplőivel – mondta a szaktárca é...
A minőségi gasztronómia és a sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta az Agrárminiszt...
Tovább folytatódik a magyar élelmiszeripar fejlesztése – jelentette be az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára saj...
A hazai édességgyártás mutatói az élelmiszeripar egészéhez hasonlóan számos biztató jelet mutatnak, a szakágazat eredményessége az elmúlt időszakban l...
A magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei, a magyar kormány ugyanis évek óta kiemelt figyelmet fordít az élel...
Az Agrárminisztérium (AM) már megkezdte a felkészülést a 2021-2027-es időszak fejlesztéseire az élelmiszeriparban, mivel ebben az uniós finanszírozási...
Csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget és pazarlást, mivel világszerte 820 millió ember éhezik, és mintegy kétmilliárdan szenvednek az alultáplált...
Bemutatták az idei évi Pálinkakiválóságok Könyvét, amely dokumentálja, hogy a főzőmesterek, a pálinkaházak, a vállalkozók, a szakmai érdekképviselet é...
Az idei Coop Rally jelentőségét jól mutatja, hogy a résztvevők a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 ezer milliárd forintot kitevő term...
Gyümölcspárlat bárhol, pálinka azonban csak Magyarországon, magyar gyümölcsből készülhet – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeleté...
A kormányzat bevezeti a „Kiváló Minőségű Élelmiszer” (KMÉ) elnevezésű védjegyrendszert - jelentette be június elején az Agrárminisztérium (AM) élelmi...
Az élelmiszerlánc-biztonság mindig is kiemelten fontos volt a magyar kormány számára, mivel ez egy olyan meghatározó terület, amely életkortól függetl...
A célkitűzés az, hogy a hazai közétkeztetésben olyan egészséges, biztonságos és megbízható – főként helyi és bio – alapanyagokból előállított ételek k...
A Húsvét hétfőig tartó tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első felében a korábbinál kevesebb súlyos jogsértést találtak, s emiatt kevesebb b...
Megkezdődött a húsvéti élelmiszer mustra, a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, a vizsgálatok középpontjában idén is a sonka, a tojás, és cs...
A felelős állattartás ösztönzése és minél szélesebb körű elterjesztése, valamint erősítése az alapvető célkitűzése annak a kiadványnak, amelyet a Nem...
Az Agrárminisztérium (AM) egy államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik, amely információkat adhat a vásárlóknak arról, hogy megfelelő minőségű...
A 307 nevezésből végül 27 pálinkaház 100 tétele került be az idei Pálinkakiválóságok Könyvébe – derült ki a kiadvány bemutatóján. A hazai előállítású...
A magyar nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar a maga 3232 milliárd forintos kibocsátás...
December 1-jén elkezdődött a már hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés. A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elr...
A rákosi vipera teljes genomjának feltérképezése máris számos érdekes tényt tárt fel.
A 2023-as tavaszi őzszámlálásnál már azt tapasztalták, hogy jelentős őztörzsállomány-csökkenés történt a vármegyében.
Bár a legtöbb növény tavaszig vár pompái megmutatásával, akadnak olyan virágok, melyeket nem zavar a hűvös időjárás.
Napjainkban többféle problémával is meg kell küzdenie a facsemete-termelőknek hazánkban.
Szeptemberben először találkoztak a szakemberek a fehérhátú fakopáncs országos védelmének egységesítéséért.