MENÜ

A gabonafélék kromatinjában végbemenő szerkezetváltozásokat azonosítottak az ATK kutatói

Hírek > Növénytermesztés

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Mezőgazdasági Intézetének (MGI) munkatársai sikeresen azonosítottak a gabonafélék ivarsejtjeit kialakító számfelező sejtosztódást, azaz a meiózis során a kromatinban végbemenő szerkezetváltozásokat – tette közzé honlapján az ELKH.

Készülnek a 2023 utáni közös agrárpolitikára vonatkozó hazai tervek

Hírek > Gazdaság

Az unió közös agrárpolitikája (KAP) a következő hét évében alapvető feltételként megjelenő fenntarthatósági és zöld elvárások betarthatóságáról, azok realitásáról is volt szó a Pápai Expo és Agrárpiknik „A mezőgazdasági támogatások célja és jövője” című fórumbeszélgetésén.

A legeltetés hatékony védelmet jelenthet az árterekben

Hírek > Állattenyésztés

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) kutatói kimutatták, hogy a legeltetés hatékony védelmet jelenthet az árterekben terjedő inváziós fásszárú fajok okozta károk ellen – tette közzé honlapján az ELKH.

Szeptemberi akciók a SZEGÁNÁTÓL

Partnereink hírei > X

Mascar vetőgépek, Junkkari direktvetőgépek, JYMPA altalajlazítók.

Öntözés talajtani alapja, táblák közötti heterogenitások feltárása – Drénezés lehetősége

Partnereink hírei > X

Magyarország a Kárpát-medencében fekszik, ennek megfelelően igen változatos talajtakarók alakultak ki. Vannak igen kedvező talajaink, de sok helyen szélsőséges víz- és tápanyag-gazdálkodással rendelkező feltalajjal találkozhatunk. Magyarországon a szélsőséges víz mellett a különböző talajdegradációs folyamatok is nagy mennyiségben előfordulnak.

Érvényesítsük közösen a fehérjenövény ágazat érdekeit!

Partnereink hírei > X

Csatlakozzon a szakmaközi szervezetté alakuló Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesülethez!