A magyar élelmiszeriparnak követnie kell a változó fogyasztói szokásokat
Az agrárminiszter szerint a magyar mezőgazdaság kitörési pontja a minőségi termelés.
Az agrárminiszter szerint a magyar mezőgazdaság kitörési pontja a minőségi termelés.
Új élelmiszer-biztonsági törvényt fogadtak el Kínában, de kérdéses, be fogja-e tudni váltani a hozzá fűzött reményeket.
A helyspecifikus, modern gazdálkodás alkalmazásáról már nem elég csak beszélni, alkalmazni is kell.
A rövid élelmiszerláncok számos problémára kínálhatnak megoldást Magyarországon.
Régi kérdés, hogy mennyit veszítenek tápértékükből a fagyasztóban tárolt ennivalók – a jelek szerint örülhetünk.
2024-ben a száraz időjárás és az exportkorlátozások miatt a feszültté válhat a globális alapélelmiszer-kínálat.
A Portfolio Checklist november 29-i adását a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítették Siófokon.
A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet.
Jól látszik, hogy a külföldi beszerzők kíváncsiak a magyar termelőkre és a magyar termékekre.
Az Eurostat jelentése szerint a 2021-es évben fejenként 131 kg élelmiszer landolt a kukában az uniós tagállamokban.
A tisztított szennyvíz kulcselem lehet a jövőben az agrár- és vízgazdálkodásban.
Ha jó lesz az idei termés, akkor várhatóan már nem fog tovább nőni az élelmiszer-vásárlás terhe.
A volt köztársasági elnök szerint az utóbbi kétszáz év emberi tevékenysége szó szerint kizsigereli a Földet.
Tovább kell erősíteni a hazai élelmiszerláncot, hogy minden szereplő érdekei érvényesülhessenek.
Közel 30 településen működnek már olyan bevásárló közösségek, amelyek számára a helyben megtermelt élelmiszerek beszerzése, a közeli gazdálkodók támogatása és a környezet védelme egyaránt fontos szempont.
Oktatási programok segítik a női gazdálkodókat az élelmiszer-termelés javításában.
Még néhány hétig emelkedhetnek az élelmiszerek árai, utána azonban óriási zuhanás várható az agrárközgazdász szerint.
Borúsak az agrár- és élelmiszergazdaság szereplőinek várakozásai, de a jelenlegi környezetben is vannak termékpályák, amelyeken javultak a kilátások.
A gyomnövényekből az élelmiszerekbe és takarmányokba a betakarítás során esetlegesen bekerülő anyagokat rendszeresen vizsgálni kell.
Az éghajlatváltozás (melynek az aszály is köszönhető) veszélyezteti az Európai Unió kulináris kincseit.
Továbbra is inkább szkeptikus a kötelező visszaváltási rendszerrel szemben a magyar borágazat.
Befejeződött a kalászosok aratása Békés vármegyében, a tavalyinál jobb termésátlagok születtek
Egyre nagyobb problémát jelent az afrikai sertéspestis járvány terjedése Vietnámban.
Milyen hatással van az emberi szervezetre az elmúlt hetekben tapasztalható brutális hőség?
Az olasz rendőrség 33 indiai mezőgazdasági munkást a szabadított ki egy farmról, ahol rabszolgaságban tartották őket munkaadóik.