Elképesztő, mit termeszt ez a férfi a magyar fővárosban: ettől leesik az állad
A városi mezőgazdaság nemcsak lehetséges, de gazdaságilag is életképes modell lehet.
A városi mezőgazdaság nemcsak lehetséges, de gazdaságilag is életképes modell lehet.
A konyhakertek előnye, hogy friss, szezonális termények állnak rendelkezésre, ezáltal pedig csökkenthető a háztartás ökológiai lábnyoma.
A szerves vagy komposztált trágya őszi kijuttatáskor elkezd bomlani, és két évig adja le a tápanyagot.
Konyhakertet kialakítani sokkal egyszerűbben is lehet, mint azt gondoltad volna.
A túl- vagy alul öntözés, a nem megfelelő tápanyagutánpótlás de még a napfény hiánya is gondokat okozhat.
A másodvetés alkalmazásával akár a kora téli időszakokban is saját termést takaríthatunk be kertjeinből.
A házikertek művelésének nagy szerepe van az élelmiszerbiztonság megteremtésében.
A klímaváltozás korában nem mindegy, milyen növényeket ültetnek az emberek a kertjeikbe.
A jó kertész nem termel zöldhulladékot, hanem igyekszik mindent újrahasznosítani – mutatjuk, mit kell tenni.
Ha engedély nélkül vágat valaki, és lebukik, akkor ezek mellé a tételek mellé - amit utólag behajthatnak rajta - számíthat környezetvédelmi bírságra is.
Összeállítás az aktuális és a következő hetekben esedékes munkákról, amit minden kertészkedőnek ismernie kell.
Az egyre népszerűbbé váló dombágyás hasonlít a magaságyáshoz, de sokkal egyszerűbben elkészíthető.
Itt a levendulaszezon, a növény kedvelői rengeteg Szedd Magad akció közül válogathatnak.
Az ÖMKi videótára segít a felkészülésben.
Vegyszermentesen és kémiai úton is megakadályozhatod a károsítást.
A házikerti termesztés lehet a megoldás.
Akár az egész kertet tönkretehetik.
Szokatlanul agresszívan támad a nagy rózsa-levéltetű.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.