TALAJEGYETEM GYAKORLÓ GAZDÁKNAK avagy hogyan ismerjük meg a talajainkat? (x)
Mottó: „A termőtalaj él. Szeretete ne szavakban és birtoklásában, hanem okszerű ápolásában, használatában, művelésében és trágyázásában – táplálásában...
Mottó: „A termőtalaj él. Szeretete ne szavakban és birtoklásában, hanem okszerű ápolásában, használatában, művelésében és trágyázásában – táplálásában...
Sorozatunkat azoknak ajánljuk, akik egy-egy beruházási döntés meghozásakor az árat a teljesítmény és a minőség, azaz érték arányában ítélik meg. A Väd...
160 ország, 15 000 alkalmazott, 28 gyár, több mint évi 34 millió tonna műtrágya és ipari megoldás értékesítése – mindez a norvég illetőségű Yara Inter...
Az Agro Napló sorozata a termőföld értékét meghatározó tényezőket kutatja művelési ágak szerint, konkrét válaszok reményében kérte fel a szakértőket....
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés, az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által ke...
Az olajosnövények vetésterülete az utóbbi évtizedben dinamikusan nőtt, és a tavalyi évben megközelítette az 1 millió hektárt, ennek következtében az o...
Takarítson meg időt és üzemanyagot, valamint egy füst alatt növelje területteljesítményét és hatékonyságát! Érdeklődjön területi képviselőinknél a Fen...
Sok állókultúrában jelent problémát a tő- és gyökérsarjak eltávolítása. A sarjak elvonhatják a tápanyagot (pl. szőlőben) a növények „értékes” részeitő...
Cikksorozatunk második részében maga a víz kap főszerepet. A 2016-ban indult és 2020 augusztusáig (vagy a keretösszeg kimerüléséig) rendelkezésre álló...
A címben szereplő „kisnövények” alatt a vetésszerkezetben elfoglalt nagyságukat értjük úgy országosan, mint egy-egy termelő esetében. Termesztésüket e...
Magyarországon a cukorrépa-termesztésnek mintegy 140 éves múltja van, bár a növényt jóval korábban Tessedik Sámuel hozta be Szászországból az 1740-es...
Az előzetes adatok szerint kis mértékben nőtt a magyar élelmiszeripar teljesítménye 2017-ben, de a jövedelmezőség valószínűleg gyengébb volt az ágazat...
2017-ben 2,4% volt az éves átlagos infláció, azonban a múlt év augusztusában/szeptemberében látott lokális csúcsokat követően – amely hónapokban 2,5-2...
A korábbi évekhez hasonlóan idén is fontos az egységes kérelem beadásával foglalkozni. Ugyan már javában zajlik a beadási folyamat, melynek során a ko...
A gazdálkodók 2018. május 15. napjáig adhatják be területalapú kérelmüket az ügyfélkapun keresztül.
Nap mint nap találkozunk ezzel a kifejezéssel: INNOVÁCIÓ. A Gabonakutató Kft. esetében talán a legkézenfekvőbb értelmezése, hogy a biológiai alapokat...
Időpont: 2018. május 25.Helyszín: Pápai Agrárexpo (Pápa, Városi Sportcsarnok)
A hetedik AXIÁL Gyakorlati Akadémia a szarvasmarhatartó, azon belül is elsősorban a tejtermeléssel foglalkozó gazdaságok vezetőinek szánt szakmai rend...
A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, amelyek közös jellemzője, hogy az állati szervezet nem képes őket sokáig tárolni. A vitamin nem hasznosuló rész...
Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idő, legfeljebb estétől délnyugaton fordulhatnak elő kisebb szakadozások
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Második alkalommal díjazta a legjobb gazdákat a Kukorica Kör Egyesület 2025 január 16-án.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
2021 júniusa óta most van a legmagasabb szinten a kukorica jegyzése a chicagói árutőzsdén.