Hamarosan óriási összeget fordítanak a halmarketingre
A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése mellett, ezért 2027-ig a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Pluszon belül 700 milli...
A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése mellett, ezért 2027-ig a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Pluszon belül 700 milli...
Az ünnepi kínálat sztárja ebben az évben is a ponty lesz, amely még mindig a magyarok kedvenc halfajának számít.
Az élő ponty kilója kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz.
A megállapodás legfőbb célja a magyar haltenyésztés hatékonyabb banki finanszírozása, a termékpálya versenyképességének növelése, a halfogyasztás néps...
A karácsonyi időszak meghatározó a hazai halfogyasztásban.
A feldolgozott halak ára még nagyobbat nőhet az idei karácsonyi szezonra. Hiánytól azonban egyelőre nem kell tartani.
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a „HalPéntek”-kampány keretében MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt szervez a ZALAI TERÍTÉK re...
A magyar hal kiváló minőségű és egészséges – erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szerve...
A lehalászási időszak végén már tapasztalható, hogy az előző évekhez képest elmarad az idei haltermés, ugyanakkor a haltermelők ki tudják szolgálni a...
A völgyzárógátas tógazdaságok súlyos gondokkal küzdenek országszerte, a tavasz óta tartó egyre jelentősebb aszály miatt – közölte lapunkkal a Magyar A...
Hazánkban a halfogyasztás az évek óta tartó népszerűsítő kampányok eredményeként folyamatosan nő, bár a magyarországi fogyasztás még most is jócskán e...
A magyar hal kiváló minőségű és egészséges, erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervez...
Az Agrárminisztérium (AM) kiemelt figyelmet fordít a halhús minőségének kérdésköre, a jó minőségű haltermékek elismerésére, melynek része a földrajzi...
Országos, rendkívüli haltelepítés kezdődik az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők megsegítése érdekében – tájékozatta az Agrárminiszt...
Beszélgetést folytatott a magyar halgazdálkodás aktuális kérdéseiről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Németh István, a...
Örvendetes, hogy a hazai halfogyasztás növekedő tendenciát mutat az elmúlt 10 évben, mindez annyit jelent, hogy az egy főre jutó hazai fogyasztás tava...
Az adventi időszakban is ösztönzi a halfogyasztást az Agrármarketig Centrum (AMC), valamint a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA...
A halfogyasztást ösztönző kampány a „Kapj rá!” standján dübörög tovább a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) – k...
Egyszerűbb uniós halászati pályázatok, a vízminőségi szabályozás lengyel mintára történő megváltoztatása – ezek a főbb céljai Magyar Akvakultúra és Ha...
Az agrártárca bemutatta a halfogyasztást ösztönző "Kapj rá!" kampány keretében kifejlesztett mobil alkalmazást, amelyet a felhasználók ingyen tölthetn...
Az elmúlt években a hazai burgonyatermés rendszerint már január végére vagy február közepére elfogy, így tavaszig sem tart ki.
Vasárnap a minimum-hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul majd Magyarországon.
Szajkókkal dolgoznak a Pilisi Parkerdő munkatársai Budapest és környékének városi erdeiben.
Kiemelt prioritásként kezelik a hatóanyagok engedélyezési folyamatának egyszerűsítését itthon.
Az Európai Bizottság megerősítette, hogy véglegesíti azon amerikai termékek listáját, amelyekre importvámokat fog kivetni.