Új élelmiszerek árasztják el a magyar boltokat is: egyre többen keresik őket
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Egy egyszerű reggeli jelentős egészségjavulást eredményezhet, beleértve a vérnyomáscsökkentést is, gyógyszeres kezelés nélkül.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
Hiába népszerű Magyarországon az édesburgonya, a termesztését nem igazán támogatják.
Rengeteg a vadhús itthon, de meg is kérik az árát, ezért a legtöbb magyar nem engedheti meg magának.
A banán nagy népszerűségnek örvend világszerte, a főzőbanán azonban már kevésbé ismert.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Új stratégiát hirdetett meg a Danone, a tudatos táplálkozásra helyeznék a hangsúlyt.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe
Az egészségtudatos táplálkozás elterjedésével hazánkban is nő a spenót népszerűsége.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Olyan jelentős dolog derült ki a brokkoliról, hogy akár meg is változhat róla az emberek véleménye.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
A lándzsás útifű nemcsak köhögés ellen jó, kiváló modellnövény is a szakemberek szerint.
Az elmúlt 1,5 évben azt lehetett megfigyelni, hogy a korábban drágább termékeket vásárlók egy része is áttért a valamivel olcsóbb élelmiszerekre, akár kategórián belül is.
Nyolc aromaanyagot törölnek az uniós listáról, és további háromra korlátozásokat vezetnek be.
Oda kell figyelni, mert egyáltalán nem mindegy, miből mennyit eszünk a karácsonyi időszakban.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
A méhészeti termékek igazi csodaszernek számítanak, számos jótékony hatással bírnak.
Veszélyben az ünnep központi dísze? A klímaváltozás és a károsítók is nehezítik a karácsonyfa-termesztők dolgát.
Orbán Viktor a szombat délelőtt megtartott évzáró nemzetközi sajtótájékoztatón beszélt az agráriumot érintő kérdésekről is.
A jövő héten mediterrán ciklon hozhat havazást, és szentestére az ország több pontját hó boríthatja, erős széllel és hófúvásokkal.
Az ágazat szereplői értékelték a 2025-ös helyzetet az Alapvetés podcast különkiadásában.
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.