Az elmúlt hónapban csökkentek a nemzetközi élelmiszerárak
Az élelmiszer-alapanyagok árának nemzetközi mutatója csökkent májusban miután nagyot zuhant a gabonák, növényi olajok és a tejtermékek jegyzése.
Az élelmiszer-alapanyagok árának nemzetközi mutatója csökkent májusban miután nagyot zuhant a gabonák, növényi olajok és a tejtermékek jegyzése.
A fermentált takarmányok alkalmazása ma még nem elterjedt az intenzíven termelő brojlercsirkéknél.
Érdemben drágultak az élelmiszer-alapanyagok márciusban. A Fekete-tenger térségében zajló háború történelmi csúcsra nyomta a globális élelmiszerárakat...
Az Európai Bizottság döntése alapján 2019-ben hagyományos különleges termék elismerést kapott a rögös túró és felvette nyilvántartásába az EU.
Napjainkban a fermentált takarmányok etetése a baromfifajoknál (pl. brojlercsirkéknél) még nem annyira elterjedt, mint a sertéságazatban, ahol a folyé...
Az intenzív, nagyüzemi körülmények között tartott, biológiailag mindenevő sertések takarmányozása napjainkban főként növényi eredetű takarmányokon ala...
A Glencore cégcsoport minőségügyi politikája az általa feldolgozott takarmányok és élelmiszer-alapanyagok gyártása során „a farmtól a felhasználóig” s...
A rostban gazdag melléktermékek eltérő fizikai-kémiai tulajdonságaikból adódóan jelentősen különbözhetnek potenciális energiaforrásként való hasznosít...
Az idei, 77. OMÉK-on újra több ezer látogató ismerkedhetett meg a McDonald's hazai beszállító partnereivel. Nem csak azt tudhatták meg róluk, hogy már...
A sertéstakarmányozás egyik legelhanyagoltabb és legkisebb figyelemmel kísért korcsoportja a hízók (különösen 80kg felett). A mai alacsony felvásárlás...
A bojlertápok hatékony energiaszintjének megállapítása nem egyszerû feladat, mivel számtalan tényezõ befolyásolja azt, ugyanakkor az ágazat jelenlegi...
Az eredményes újravemhesülés alappillére a szoptató fázisban folytatott okszerû takarmányozás.
Az október 20–23. között megrendezésre került brnói WOOD-TEC fafeldolgozó gépek, berendezések, szerszámok és alapanyagok nemzetközi szakvására iránt a...
A helyi szerves hulladékok és növényi alapanyagok biogáz üzemi feldolgozásával gazdaságosan lehet energiát termelni, de csak akkor, ha a beruházás elõ...
A takarmányköltség a legnagyobb költség a baromfitenyésztésben, tehát az alapanyagárak kulcsfontosságúak a gazdaságosság szempontjából. A kukoricát és...
Az állattenyésztés rohamosan változik: az élelmiszerbiztonság érdekében szigorodnak a tartási körülmények és a takarmányozási technológiák. Az élelmis...
Miként az állattenyésztés más ágazataiban, úgy a broiler ágazatban is már hosszú évtizedek óta használják az állati eredetû fehérjehordozók különbözõ...
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Második alkalommal díjazta a legjobb gazdákat a Kukorica Kör Egyesület 2025 január 16-án.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
2021 júniusa óta most van a legmagasabb szinten a kukorica jegyzése a chicagói árutőzsdén.
Jelentősen drágult a spanyol és marokkói importból származó paradicsom Lengyelországban.