Címke: borok (28 cikk)

2017. április 9. 00:00

Tokaj nyert a borvidékek között (x)

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén összesen 459 nevezés érkezett az ország összes bortermelő térségé...

2014. augusztus 28. 13:06

A borok gyógyhatású komponensei (x)

Kétségtelen tény, hogy a borok összetétele rendkívül bonyolult és változatos, amely természetes úton a szőlőbogyó sejtnedveiből erjedés által jön létr...

2014. augusztus 26. 10:14

Hungarikumok a hazai borászatban (x)

A napjainkban zajló feszültségektõl sem mentes csatlakozási finisben a szõlõ-bor ágazat érintettjei is keresik a megoldás lehetõségeit. Mivel a nagy e...

2014. augusztus 8. 13:32

A szõlõfeldolgozás technológiája (x)

Az elmúlt években egymást követően az átlagosnál melegebb nyári időszakok voltak jellemzőek, és emiatt a szőlőérés folyamata változott. A forró augusz...

2014. június 25. 13:36

Borkezelõ anyagok kiválasztása (x)

A borkezelõ anyagok közül legnagyobb választék a bentonitokból állnak rendelkezésünkre, amelyek ma már alapvetõ borászati segédanyagnak minõsül. A köz...

2014. március 21. 11:10

Átadták a Quadris díjakat (x)

Idén 3 hazai bort tüntettek ki Quadris díjjal hazánk egyik legnagyobb és szakmai körökben legelismertebb borversenyén, az Országos Syngenta Borverseny...

2014. január 8. 12:39

Bort dicsérni nem nehéz (x)

Az értelmes élet és a borfogyasztás között szorosabb összefüggés is van, mint gondolnánk. A bor a földet birtokába vevõ ember õsi jelképe. Türelem, he...

2014. január 8. 12:35

Különleges minõségû borok készítése (x)

Minden bortermelõ célja, hogy a rendelkezésre álló szõlõbõl a lehetõ legjobb minõségû bort készítse el. Ehhez általában elegendõ a technológiai lépése...

2014. január 6. 08:47

A természetes borok (x)

Valamennyi európai bortermelõ országban megkülönböztetett védelmet és külön kategóriát jelölnek meg a természetes borokra vonatkozóan. Így a magyar bo...

2013. november 12. 14:37

Mûanyagtartályok borászati értékelése (x)

A mûanyag edények és eszközök borászati alkalmazása a szürettõl a kész borok tárolásáig elõfordul és elterjedt, jól lehet a különbözõ mûanyagok jelent...

2013. november 4. 23:06

A borharmónia kialakítása (x)

Legfõbb követelmény a borok érzékszervi értékelésekor a harmonikus összetétel, amikor a bor alkotórészei összhangban vannak, mind külsõ megjelenésében...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!